Familiewaarden onderscheiden familiebedrijven van andersoortige bedrijven!

Familiebedrijven zijn geworteld in de familie waarbij de familiewaarden de verbindende schakels zijn. Uit onderzoek blijkt dat familiebedrijven die trouw blijven aan de familiewaarden beter presteren. Ook bij overdracht naar de volgende generatie zijn de familiewaarden van cruciaal belang voor de continuïteit van het bedrijf.

Familiewaarden zijn van onschatbare waarden!
Familiewaarden zijn de dragers van de geschiedenis, de cultuur en de normen en waarden.
Familiewaarden zorgen voor herkenbaarheid en geven antwoord op de vragen: wie zijn we, waar staan we voor, waar gaan we voor? Familiewaarden zorgen voor identiteit waarin medewerkers en klanten zich herkennen.
Familiewaarden zorgen voor onderling vertrouwen.

Familiewaarden zijn kwetsbaar!
Als er onvoldoende aandacht geschonken wordt aan de familiewaarden vervagen ze op termijn en dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de continuïteit van het bedrijf. Door de verhalen te vertellen en vast te leggen in woord of in beeld zorg je ervoor dat de familiewaarden een bron van inspiratie blijven voor de familie, de medewerkers, de klanten, de gemeenschap etc.

Familiewaarden overdragen!
Overdragen van familiewaarden middels rituelen zorgt ervoor de nieuwe generatie eigenaar wordt van de waarden en daarmee de nieuwe hoeders van het familiair erfgoed. Tegelijkertijd zorgen overdrachtsrituelen ervoor dat de voorgaande generaties zich her- en erkend voelt zodat ze los kunnen laten.

Tijdens de lezing over familiewaarden op dinsdag 20 juni as van 19.30 uur tot 21.00 uur in de ECI te Roermond zoomen we in op ‘de onschatbare waarden van familiewaarden voor familiebedrijven’. De entree bedraagt € 55,= p.p. inclusief Btw en koffie en vlaai.

Aanmelden via een mail naar: info@mankind-advies.nl of een belletje naar: 06-11742926.

 

Deel deze blog:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email