Boeken

Bedrieglijk onvermogen

Deze roman vertelt het verhaal van Lisa, een ambitieuze boerin die begin jaren ’70 besluit om samen met haar man Giel hun boerderij te transformeren naar een biologische boerderij met zuivelwinkel. Een idee dat door de machthebbers in de melkveesector niet met applaus ontvangen werd. Integendeel. Toch zette ze door, tegen de stroom in. Met bloed, zweet en tranen lukt het hun om een gezond bedrijf op te bouwen en over te dragen aan hun zoon Tom. Als Tom vijftig jaar later zijn moeder deelgenoot maakt van de aanstaande bedrijfsbeëindiging vanwege de stikstofcrisis voelt dit als een dolk in de rug voor Lisa. Bedrieglijk onvermogen is wederom de aanleiding tot dit noodlot. Gezeten aan de keukentafel waar hun bedrijf geboren is en nu ritueel begraven wordt, vraagt Lisa zich af of zij destijds het juiste besluit heeft genomen.

Controverse in het familiebedrijf

De vernietigende kracht van familie-emoties!

Mijn nieuwe boek ‘Controverse in het familiebedrijf’ handelt over een aanstaande generatiewisseling binnen een familiebedrijf. In de zoektocht naar de geschikte opvolgers komen tradities, familiewaarden en gezagsverhoudingen onder druk te staan. Veranderingen raken verstrengeld in een stroomversnelling en intriges nemen de overhand. Een roman over de onzichtbare emotionele dimensies binnen een familiebedrijf doordrenkt met afgunst, jaloezie, trots, wraak, bedrog en familie-eer. Uitgeverij Boekscout.

IK-Kees; Weet wat je wilt en maak er iets van!

In mijn eerste boek beschrijf ik de zoektocht naar mijn persoonlijk DNA; Het verhaal werkt als een spiegel voor de lezer om te reflecteren en weer in contact te komen met zijn DNA, zijn potentieel. ISBN 978-90-78459-69-9. Uitgeverij Aquazz.